onsdag, oktober 03, 2007

Veckobrev Vecka 41

Grupp 1-4

Den här veckan har vi haft läsdagar och eleverna har fått mycket tid till egen läsning. De har också fått läsa olika typer av texter; sagor, dagstidningar, pjäser och faktatexter. Grupp 1 tittade på filmen Matilda, som bygger på en bok av Roald Dahl och grupp 2-4 tittade på Rosa- the movie, som bygger på en bok av Måns Garhton. Sammanlagt läste barnen 1630 sidor i sina egna böcker. Toppen! Fortsätt att uppmuntra barnen till läsning hemma!

I fredags skickade vi skolans telefonkatalog med barnen. Den som önskar få den elektroniskt också kan meddela Pär Rosengren så får ni den via mail. par.rosengren@skandskol.com

I måndags hälsade vi Mikaela välkommen till skolan. Hon är lärarstuderande från Lärarhögskolan i Jönköping och ska vara med oss i 5 veckor.

Nästa vecka börjar vi med ett nytt tema; energi och miljö. Vi börjar på onsdag med att i grupper åka till ett hem för att laga mat utan elektricitet, därefter besöker vi ett hem med elektricitet och lagar mat även där. Vi skulle behöva hjälp av 1 eller 2 föräldrar som har möjlighet att skjutsa mellan 11.00-14.00. Meddela oss på måndag om ni har möjlighet att hjälpa oss på onsdag.

Tomas kommer tillbaka på måndag efter två veckors ledighet. Han har varit efterlängtad av både barn och kollegor! Jan-Anders och Renée löser av Tomas vad gäller ledighet och tar välbehövlig semester en vecka.



Trevlig långhelg!

Lärarna