fredag, juni 13, 2008

Veckobrev med information om de första veckorna på höstterminen -08

Vi avslutar läsåret med en fantastisk musikal och vi börjar nästa läsår med nya spännande projekt. De första veckorna kommer att gå i sagans tecken.

21-22 augusti
Vi börjar läsåret med två dagars ”uppvärmning” då eleverna ska introduceras för nya elever, lärare och i vissa fall nya ämnen.

25-29 augusti
Under läsveckan fokuserar vi på sagor och speciellt på fyra skandinaviska författares sagor. Vilka de är får ni veta då! Läsveckan har tidigare varit väldigt uppskattad och vi lovar en spännande vecka även den här gången!

1-4 september
Dags för lägerskola!
För att få ihop en ny grupp är det bra att åka på lägerskola tidigt. Vi har nya elever och lärare och det känns spännande att åka iväg tillsammans för att lära känna varandra och jobba ihop oss inför ett nytt läsår.

I år åker vi till en ny plats, Nacer do Sol, en vacker lodge som ligger 4,5 mil norr om Xaixai. De har ett gott rykte och det är en spännande plats att ha lägerskola på. Vi ska bo i små stugor med en köksavdelning i mitten. Vi lärare åker dit 14-16 juni på utvärderingsdagar, men vi kommer också ha tid för att planera lägerskolan och bekanta oss med området.

Under första skolveckan får ni självklart mer information om lägerskolan. Nu vill vi bara önska er alla en skön ledighet och vi ses igen 21 augusti!


Lärarna på Skandinaviska skolan i Maputo