fredag, oktober 24, 2008

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 43

Nu är det dags för ett välbehövligt ”höstlov” (vårlov?). Både lärare och elever har jobbat intensivt sedan terminsstarten. Vi är imponerade över elevernas lust till skolarbetet och läsningen, men alldeles extra imponerade är vi över 6-åringarna som har jobbat väldigt bra tillsammans.

Efter höstlovet drar utvecklingssamtalen igång och vi skickar med eleverna ett papper med punkter som ni kan samtala om. Det är en bra förberedelse och hjälp inför samtalet, inte ett formulär som ni måste fylla i korrekt. Loggböckerna med kommentarer kommer med hem efter lovet. Det är en förutsättning för ett bra samtal att ni har läst igenom alla kommentarer i förväg.

Vi vill informera om viktiga datum framöver:

1) Söndag 30 november, 1:a advent då vi är inbjudna till svenske ambassadören och hans fru för att sjunga, helt enligt traditionen. Vi återkommer med exakt tid, men ca 18.00. Självklart vill vi att alla barn ska vara med!

2) Torsdag 11 december, Luciafirande i Anglikanska kyrkan kl. 19.00 med fika efteråt. Barnen behöver vara där en halvtimme innan.

3) Onsdag 17 december, julavslutning. Vi återkommer med mer info.

För att kunna planera dessa aktiviteter på bästa sätt behöver vi veta om någon ska vara ledig. Vi ber er därför att meddela oss så fort ni vet det.

Vi önskar er alla en skön ledighet och vi återkommer vecka 45!

Trevlig helg!
Lärarna