fredag, oktober 06, 2006

Veckobrev v 41


Grupp 1/2 och 3/4:

När vi nu har kommit till fredag så ska alla ha fått en inbjudan till utvecklingssamtal under vecka 42. Vi ber er fylla i de tider ni har möjlighet att komma och skicka med lappen tillbaka så snart som möjligt. Vi återkommer med er tid så snart mentorn har fått in dem.

Under v.41 -45 kommer grupp 2 -4 att ha ett nordiskt författartema på sina språkpass.

Vi har fått en inbjudan till att spela vänskapsmatcher i fotboll mot Internationella skolan kommande fredag vid 14-tiden. Det blir troligtvis 2 st 5-mannalag och ett tjejlag med 4 spelare. Föräldrar som vill/kan följa med kan meddela Tomas i veckan.

Hemsidan är ännu under arbete. På hemsidan kommer 5 bloggar att ligga. Syftet med bloggarna är att aktuell information (t.ex. veckobreven) kan publiceras enkelt och blir lättillgängligt för alla. Dessa bloggar är redan klara, så det blir en liten smygpremiär redan nu. Länkarna till respektive blogg kommer sedan att ligga som en länk på hemsidan. Ett upptryckt exemplar av veckobrevet kommer att finnas uppsatt på skolan.

http://grupp1-2.blogspot.com (ansvariga Ulrika, Birgitta och Micke)
http://grupp3-4.blogspot.com (ansvariga Tomas och Cecilia)
http://forskolan.blogspot.com (ansvariga Maria och Renée)
http://rektor-jan-anders.blogspot.com (ansvarig Jan-Anders)
http://fritidsaktiviteter.blogspot.com (ansvarig Pär)

Info gällande gr 3/4

I tisdags bjöds vi på en god lunch med pannbiff, ugnsstekt potatis och två sorters sallad. Det var 3/4 som under hemkunskapen tillagat denna delikata måltid. Vi kunde konstatera att den mocambikanska matkulturen sätter sina spår i den skandinaviska husmanskosten. Det var ingen smakfattig brunssås som serverades. Allt gick bra och eleverna gjorde ett mycket gott jobb under Cecilias ledning.

Det finns ett antal labbrapporter från förra arbetsområdet i NO som ska ha tagits hem för delgivande. Några har inte kommit tillbaka till skolan så gör en kontroll tillsammans där hemma så de kommer till rätta. Tillbaka till skolan ska också det skriftliga omdöme kring matematikprovet som eleverna har fått i veckan.

I gruppen har vi i veckan arbetat en del med studieteknik och mycket av detta är kopplat till elevernas läxor och förberedelser hemma. Vi vill gärna att ni frågar dem vilka tips de fått och diskutera gärna hur arbetet sker där hemma. Det kanske kan bli en punkt att ta upp på utvecklingssamtalet. Ämnet för denna studietekniksträning just nu är ”kost och motion”, en del i idrott och hälsa men även kopplat till hemkunskapen. Hur och vad eleverna äter är också en källa till diskussion. Nu tycker vi generellt att eleverna äter ordentligt här i skolan och det ska väl göra att vi med god studieteknik också ska få goda resultat. I No kommer vi att prata om kolhydrater, fetter och proteiner för att ytterligare anknyta till ämnet.

Trevlig Helg!

Lärarna