måndag, december 11, 2006

Veckobrev 49

Veckobrev Vecka 49

Grupp 1/2 och 3/4

Här kommer sista veckobrevet för denna termin och tyvärr finns det några familjer som i samband med terminsslut och nyår kommer att dra vidare ut i världen på nya uppdrag. Vi önskar dem lycka till och lämnar med en rad om att skulle böckerna inte få plats i packningen så tar vi gärna emot dem på skolan. Det kan ni andra ha i åtanken när den dagen kommer då ni står där med böckerna i händerna och funderar på om de tunga kilona ska ner i flyttkartongen eller ej.

Internet ligger nere och vi kan inte publicera veckobrevet på nätet denna fredag från skolan så därför trycks det denna gång i pappersformat och vi passar på att repetera kalendariet för avslutningsveckan i detta brev.

Onsdagens guidade rundvandring i skolans botaniska trädgård var mycket trevlig och informativ. Eleverna i grupp 2-4 har lärt sig mycket om växterna och tog kamraterna runt och berättade och visade sin skylt med namn och information. De skyltarna kommer att vara kvar så ta er en runda och lär mer om afrikanska växter i skolans trädgård. Efter guidningen tog vi oss till Maputos botaniska trädgård där eleverna fick försöka känna igen växter men också syssla med andra aktiviteter.

Idag fredag har ”Maputos dolda skatter” avslutats för den här terminen genom en redovisning av närområdet/ kvarteret (gr 1) och gr. 2-4 har gjort en framställning digitalt av sin favoritplats. Vi hoppas kunna lägga ut deras arbete på hemsidan snart. Gr. 1 har gjort en härlig karta över kvarteret som ni kan beskåda på Gården.

Måndag 11 dec – Luciaträning. Alla skolbarn ska samlas i den anglikanska kyrkan på Avenida 24 de Julho kl. 08.00 för generalrepetition. Det vore bra om ni kunde samordna skjuts ifall ni själva inte kan köra ert barn dit.

Efter träningen kommer vi stationsvis att julpyssla och baka pepparkakor. Vi är ju några stycken på skolan så vi skulle vara tacksamma om ni kunde skicka med en kavel/ kjevel med barnen om ni har. Pepparkakorna blir lite jämnare då…

Tisdag 12 dec – Lucia i Anglikanska kyrkan. Barnen samlas kl. 18.30, ombytta. Det bästa är att inte ha värdesaker med sig eftersom det har hänt att elever har blivit av med saker. Vi ordnar en vakt, men vi kan inte ta ansvar för eventuella värdesaker. Kl. 18.45 ska publiken vara samlad och då får de lyssna till ett par sånger av den skandinaviska kören innan luciatåget erövrar scenen. Uppträdandet beräknas vara klart ca.kl.20.00

Onsdag 13 dec – Förskolan och grupp 1 firar egen lucia kl. 08 denna dag. Efter uppträdandet går grupp 2-4 till sina klassrum där de får lussefika.

Torsdag 14 dec – skolavslutningsdag: kl. 13.00-14.00 är föräldrar välkomna och det dukas upp bord vid poolområdets utescen där föräldrar och syskon blir bjudna på fika och underhållning denna eftermiddag men uppträdandet inleds inne på ”Gården”.

Trevlig Helg!

Lärarna