fredag, februari 16, 2007

Veckobrev 07

Veckobrev Vecka 07
Grupp 1/2 och 3/4


Hej!

Nu kan ni läsa mer om och se bilder från grupp etts vandring runt kvarteret. Gå in på http://www.skandskol.com och klicka på skolan, grupp 1-2 och sedan på Maputos dolda skatter.

Vi vill redan nu be er boka in fredagen den 9 mars för att komma och vara med på avslutningen av vårt ”finn upp” – projekt. Efter kl. 12.00 är ni välkomna till ”öppet hus” med fika och möjlighet att ta del av utställningar m.m. En speciell inbjudan kommer efter lovet.

Grupp 3-4 har i samband med projektet arbetat med industrialiseringen ur ett historiskt/ ekonomiskt perspektiv. Arbetsschemat har gåtts igenom och under veckan efter lovet har de flesta själva valt att i en intervju berätta för Tomas vad de har lärt sig. Intervjuerna ligger från tisdag till fredag och eleverna har skrivit in sin tid i loggboken.

Eleverna i grupp 3-4 är indelade i två grupper i hem- och konsumentkunskap, som de har 1 gång i månaden. De har fått/kommer att få en praktisk läxa till nästa lektion och det innebär att de ska; bädda, städa, diska och tvätta kläder ca 5 gånger. Detta ska självklart redovisas och ni föräldrar får intyga på en blankett som eleverna har fått/kommer att få med sig hem, att uppgifterna är avklarade till belåtenhet.

Grupp 2 har torsdag som läxdag i engelska, men tyvärr är det många som glömmer att träna på läxan hemma. Just engelska är ett ämne som eleverna behöver jobba med hemma. Förhör gärna barnen på glosorna och lyssna på dem när de läser.

Trevlig Helg!
Lärarna