fredag, april 27, 2007

Veckobrev 17

Veckobrev Vecka 17
Grupp 1/2 och 3/4


Fyra härliga dagar på Inhaca med många aktiviteter i fantastiskt väder har vi att se tillbaka på denna fredag. Programmet har varit späckat med bl.a. studier av mangrove och fiskar. Det har varit vandringar med lokalguider och skolbesök för de äldre och skattjakt och ”akvariebygge” för de yngre. Vi har alla varit och snorklat vid Ponta Torres, tryckt tröjor och suttit vid lägerelden och sjungit under stjärnklar himmel. Ja, en del har även sovit under den på stranden. Eleverna har alla skrivit resedagbok så kanske ni kan få ta en titt i den. Förutom en del skärsår på fötter och fingrar under snorkling och bad (koraller) så har allt fungerat toppen. Julia och Atanassio har varit till stor hjälp och Jorge kan inte bara fiskar utan också stjärnor. Tack till er alla!

Det var ett idrottslärarmöte i förra veckan och det har snabbt tagits beslutet att flytta de internationella friidrottstävlingarna till april/maj istället för som tidigare sept/okt. Det passar de olika skolorna bättre när det gäller läsårstider och klimatet är också något svalare. Man inväntar inte nästa ”vår” utan tänker köra tävlingarna redan nu den 11-12 maj (fredag och lördag). Det innebär att våra ungdomar har möjlighet att delta två gånger detta läsår. Anledningen till att det blir en fredag och lördag nu har att göra med att datumet fastställts sent och att det just nu pågår nationella uttagningstävlingar. Det är mycket svårt att komma in och få möjlighet att använda friidrottsarenan.
Tomas vill att ni där hemma tar och stämmer av med barnen huruvida deltagande passar in i helgplaneringen fredag/ lördag (fram till kl. 12.00 ca) 11-12 maj. Senast fredag den 4 maj måste han skicka in anmälningarna. Schemat för dessa dagar ser i stora drag ut så här:
Fredag: 07.15-14.00 Löpgrenar för födda 2001-1994
13.30-17.00 Löpgrenar för födda 1993-1989
Lördag: 07.15-12.00 Löpning 1500 m + alla teknikgrenar (höjd, längd, kula, kast) ALLA

Det är ett stort arrangemang och vi ser gärna att föräldrar kommer med och hjälper till med funktionärskap. Meddela ert intresse till Tomas i veckan som kommer.
Vi har många medaljer att försvara!

Måndag är en vanlig skoldag.

Trevlig Helg!
Lärarna