fredag, maj 04, 2007

Veckobrev 18

Veckobrev Vecka 18
Grupp 1/2 och 3/4



Idag har vi satt upp vår lägerskola ”Inhaca” i trapphallen. Barnen har använt hela fredagen till att sammanställa sitt material och nu (eller på onsdagens fria) kan ni komma och se vår Inhacakartan med bilder och texter kring våra aktiviteter, besök och ämnen vi har studerat där ute och hemma. Några bilder finns också utlagda på skolans hemsida.

På måndag får vi skolbesök av två elever som bor i Lichinga. De kommer att vara med oss i en vecka på skolan.

På onsdag har vi en öppet hus – kväll på ”fria” mellan kl. 19.00-21.00 ( barnen som vanligt 18-21). Som vi har skrivit i veckobrevet tidigare så är alla med skandinavisk anknytning välkomna. Förutom de vanliga aktiviteterna för barnen så har ni vuxna möjlighet att träffa och prata med oss lärare. Vi kommer också att hålla 15-min. ”workshops” i olika ämnen vid olika tidpunkter under kvällen. Ett bildspel om lägerskolan på Inhaca kommer också att vara igång. Alla besökare kommer att bjudas på lättare förtäring från grillen.

Två elever i grupp 2 har skrivit till föräldrar för att fråga om de skulle kunna hålla en ridlektion vid stallet till en mindre omkostnad för lektionen. Tyvärr har de bara fått in ett fåtal lappar och det är tråkigt för tjejerna som lagt ner ett förarbete för denna lektion. Ni som inte har sett/ lämnat lappen, v.g. skicka med en bekräftelse om att ert barn i gr. 2 får åka och rida på tisdag förmiddag (kostnad 250 MTN).

Det vore kul om fler föräldrar kan vara med på friidrottstävlingarna kommande fredag och lördag. Se fördelning av grenar och ålderskategorier i förra veckobrevet. Elevernas tider har med dessa att göra. För grupp 1 och 2 så kommer vi att hålla igång till 13.30-14.00. Det innebär att vi inte hinner tillbaka till skolan för lunch (Gr 3-4 hinner äta innan de kommer för eftermiddagspasset). Vi kommer att ha sallad i skolan den dagen och kommer att ta med oss till de eleverna som tävlar denna förmiddag. I övrigt är det bra om eleverna som deltar tar med sig en egen vattenflaska. Det är nog enklast om ni föräldrar kan komma och hämtar era barn direkt vid friidrottsplatsen denna fredag och så får ni vara med om stämningen. Finns fler frågor så kontakta Tomas.

Vi lärare vet att både rektor och styrelsen har lämnat ut kallelse till föreningsmötet den 29 maj och vi vet hur viktigt det är för skolans framtid att så många som möjligt kan medverka vid detta möte. Så glöm inte att skriva in detta datum i era kalendrar och ta en titt på kallelsen.


Trevlig Helg!
Lärarna