fredag, augusti 22, 2008

Skandinaviska skolans veckobrev Vecka 34

Det var härligt att få möta våra elever igen efter ett långt sommarlov! Både gamla och nya barn såg glada och nöjda ut efter första skoldagen och vi ser fram emot en innehållsrik och rolig termin tillsammans! Vi vill också hälsa välkommen vår nya kollega, Annikken, vår praktikant Mette och våra nya volontärer; Emelie, Axel och Edvard. Varmt välkomna!

Nästa vecka börjar läsårets första tema, Läsveckan, då vi fokuserar på läsning av sagor och skönlitteratur. Vill du veta mer om hur och varför vi gör det är du välkommen att fråga oss lärare! Vi arbetar med läsning på olika sätt mellan 8.00-14.00 varje dag, fredag 8.00-12.30, och i olika grupper kommer de ”möta” fyra skandinaviska författare och lära sig mer om dem och deras författarskap. Skolbarnen kommer att gå in till förskolan och läsa för de yngre barnen, de kommer få tid för egen läsning och tid att reflektera och samtala om sina böcker. Uppmuntra barnen att läsa extra mycket hemma nästa vecka!

Veckan därpå, 1 september, åker vi på lägerskola till Nascer do Sol, ca 5 mil norr om Xai-Xai. Det ligger tidigt eftersom vi vill få ihop gruppen inför det nya läsåret. För er som har frågor och funderingar om lägerskolan, har vi ett informationsmöte på torsdag 28 augusti kl.16.00. Välkomna då! Alla elever har fått med sig en packlista i skolväskan (fredag 22 augusti). På den står det när vi ska samlas för avfärd och när vi kommer tillbaka. Där står också telefonnummer som ni kan nå oss på.

Det är dålig täckning där vi kommer att vara och därför är det bara onödigt för barnen att ta med sig mobiltelefoner. Varje dag rapporterar vi till Pär Rosengren om vad som har hänt under dagen för att han ska kunna lägga ut det på bloggen.

Ni som inte har fått informationshäftet som Jan-Anders delade ut första skoldagen, kan kontakta oss lärare så ser vi till att ni får det.

Alla elever har idag fått med sig formulär för Amerikanska skolans aktiviteter. Behöver ni mer information om de olika aktiviteterna kan ni kontakta Cecilia. Vill ni gå på någon aktivitet lämnar ni in lappen senast onsdag 27 augusti till Cecilia.

OBS! Se särskilt utskick om information till möte den 2 september till alla nya i Maputo.


Trevlig helg!
Lärarna