fredag, september 26, 2008

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 39

Eleverna och lärarna var väldigt nöjda med teaterföreställningen vi hade förra veckan. En elev skrev i sin loggbok; ”Det är kul att spela teater för det gör mig mindre blyg.” Det finns bilder med korta kommentarer till på hemsidan. Sagotemat fortsätter på språktimmarna för grupp 2 och 3, som skriver varsin saga.

Veckan som kommer är en helt vanlig arbetsvecka på skolan. Vi har fortsatt fokus på läsning och kom ihåg att läsa hemma med eller för era barn. Barnen ska också läsa själva, tyst eller högt varje dag.

Veckan därpå ser annorlunda ut, för då har vi mattevecka. Vi bryter det vanliga schemat och jobbar med matte på olika sätt; i hemkunskap, idrott, musik, bild och diverse mattegrupper med olika inriktningar. Grupp 3 kommer att läsa och jobba en del på engelska. Grupp 1-2 får jobba med engelska när vi har hemkunskap! Det kommer bli en rolig och lärorik vecka för alla!

Grupp 3 har satt lappar på olika håll på skolan angående filmkvällar. De undrar om det finns någon förälder som skulle vara intresserad av att hjälpa dem med filmvisning ca två gånger i månaden. Är du intresserad? Kontakta eleverna i grupp 3.

På måndag kl.10.00 har vi invigning av den nya förskolegruppen och vi hälsar de nya 1-åringarna välkomna!


Trevlig helg!

Lärarna