måndag, november 20, 2006

Veckobrev

Veckobrev Vecka 46
Grupp 1/2 och 3/4


Ett otroligt stort tack till Per Winqvist, Pär Rosengren, Ulrika Modéer, Dag Fritzon, Aud Vold Soldal och Trine Aase för ert engagemang (med bl.a. bilkörningen) som bidrog till att vår stadsorientering blev så lyckad. Ungdomarna hade en förmiddag med uppgifter av olika slag på järnvägsstationen, fortet och Janetmarknaden. Vi avslutade med lite matematik på ”feiran” och alla barn deltog med liv och lust i radiobilskörningen så håll hårt i ratten nu…

Lite hemkunskap blev det för grupp 3-4 i tisdags. En av uppgifterna var att med portugisiska språkkunskaper och ekonomiskt sinne, pruta sig till goda och billiga frukter på Janetmarknaden. Resultatet blev till fruktsallad som gruppen gjorde och bjöd alla elever på.

Projektet ”Maputos dolda skatter” har i veckan inneburit att både lärare och elever har berättat om var de har sina respektive favoritplatser i omgivningen och nu arbetar grupperna med detta på olika sätt. Grupp 1 har bl.a. varit ute runt kvarteret för att se vad som finns, fotografera och registrera saker som sedan ska komma på en stor karta barnen ska tillverka.

Luciaförberedelser har redan satt igång och vi kommer att öva lite på samlingstiderna varje morgon en tid framöver. Program för luciafirande och julavslutningen kommer om någon vecka.


Trevlig Helg!

Lärarna