fredag, november 24, 2006

Veckobrev

Veckobrev Vecka 47
Grupp 1/2 och 3/4


Vi håller på att planera filmkvällar för nästa termin. Vi efterlyser nya filmer som passar för barn och ungdomar, helst på svenska, danska eller norska, men även andra filmer är intressanta. Har ni filmer att låna ut? Vi vill också gärna ha hjälp av någon mer förälder, som kan tänka sig att visa film några måndagar under våren på frivillig basis. Ta kontakt med Anneli och Pär på skolan eller med Dag Fritzon.

Eleverna på Skandinaviska Skolan har av tradition varit duktiga simmare och det som är en del i detta är att vi har den fantastiska möjligheten att simträna i en pool på skolområdet. En annan ”morot” i simutvecklingen är att få möjlighet att ta simmärken. Diskutera gärna hemma hur intresset i familjen är för att ta dessa simmärken. Nu har vi inte möjligheten att låta eleverna ta alla eftersom vi saknar vissa förutsättningar för de svårare märkena. De märken som finns kan ni se på anslagstavlan i entrén på skolan. Tomas kommer att fråga eleverna om intresset för att se om det ev. behöver köpas in fler simmärken.

Nu är vi igång med Temat ”Maputos dolda skatter” De större väljer en plats i staden som de vill beskriva och Grupp 1 har vandrat runt kvarteret och fotograferat allt som händer där. De har målat en stor karta och valt ut platser eller företeelser de vill beskriva.

Vi är igång med förstärkt svenska och engelska på tisdags- och onsdagseftermiddagar. Engelskan är fokuserad på konversation och elever från 10 år är välkomna. Förstärkt svenska riktar sig mer till elever som går på andra skolor, men som har svenska föräldrar. Birgitta har för de lägre åldrarna och den gruppen är redan igång. Cecilia har de äldre eleverna och den gruppen startar 16 januari. Sprid gärna detta!

Internationella skolan kontaktade oss igår och berättat att det under helgen 2-3 december kommer att hållas fotbollsträningar med professionella tränare från Tyskland och att eleverna med fotbollsintresse är inbjudna utan kostnad. I skrivande stund har inte den officiella inbjudan kommit till skolan men så snart vi vet mer så sänder vi med informationen hem.


Trevlig Helg!

Lärarna