fredag, januari 19, 2007

Veckobrev

Veckobrev Vecka 03

Grupp 3/4

Nu kör vi igång med projekt ”finn upp”. I ett av momenten under temat kommer vi att behöva tekniska apparater, bandspelare, videobandspelare, telefoner och dylikt (ej TV-apparater och dataskärmar). Vi kommer att plocka isär dem så räkna inte med att få tillbaka dem i användbart skick. Klipp av kontakten på apparaterna innan ni skickar med dem.

Vi startade i onsdags med en heldag i uppfinningars och problemlösandets mysterier. Efter en introduktion där eleverna fick gissa om påstådda händelser kring uppfinningar uppkomst verkligen stämde så delades de in i grupper. Stationerna de besökte under dagen handlade om att försöka göra en byggkonstruktion av stavar så att Micke kunde sitta på den. Hos Birgitta skulle eleverna uppfinna redskap som gjorde att de kunde få upp en coca-cola burk ur poolen utan att gå i. Ulrika hade en mängd små uppfinningar som de skulle försöka gissa vad de används till och hos Tomas fick de på en tidslinje försöka placera ut uppfinningar vid en tidpunkt de kom till. Cecilia fick eleverna att funderar på hur man konstruerar ett bra pappersflygplan. Vi avslutade dagen med att ha flygplanstävling på taket för att testa konstruktionerna.

Ny elevkatalog kommer hem inom kort med uppdateringar. Vi hoppas och tror att de nya scheman för vårterminen har nått hemmen också. Eleverna har fått ett ex att ta hem och de finns att hämta hem på hemsidan www.skandskol.com på respektive grupps sida.

I uppstarten av terminen har vi också gjort ett kalendarium men vårens verksamhet och det som är värt att nämna redan nu eftersom ni kommer att vara direkt berörda är:

Utvecklingssamtalen kommer att hållas under vecka 13.
Vi åker på lägerskola till Inhaca måndag till torsdag vecka 17.

På tisdag kommer Mikáil, en Imam från Matola, på besök. Han bodde i Sverige på 70-talet och han pratar perfekt svenska. Vi läste ju om Islam precis före lovet och nu får vi möjlighet att ställa frågor och höra om hans arbete i Mocambique.

Trevlig Helg!

Lärarna