fredag, maj 11, 2007

Veckobrev 19

Veckobrev Vecka 19
Grupp 1/2 och 3/4




I onsdags hade vi ett mer öppet kvällsfria och efter en lugn inledning så strömmade det till av fler barn och vuxna, även om vi saknade många. På husväggen visade vi bildspel från Inhaca, seglingsdagarna och läsveckan samtidigt som det vid polområdet bjöds på grillad kyckling och sallad. Medan barn och ungdomar sysselsatte sig varierat med biljardspel, fotboll, smycketillverkning och vanligt tonårssnack under pahotans tak, så kunde vuxna lyssna på små seminarier om skolverksamheten i klassrummen. För dem som inte har sett barnens utställning om Inhaca lägerskola kan fortfarande ta och titta in i trapphallen och på väggen där.

I dag fredag och imorgon förmiddag är det friidrottstävlingar på Maputos idrottsplats och 13 av skolans 27 elever deltar i en eller flera grenar. För dem som vill ta en utflykt dit imorgon så ligger idrottsplatsen i Armando Tivanes förlängning ut mot Mao Tse Tung. I parken till vänster där ligger idrottsplatsen och den stora ingången är på andra sidan av parken på Av. Martires da Machava. Vi håller på mellan 7.30-12.00 och imorgon står det 1500 m löpning, höjdhopp, längdhopp, kast och kulstötning på programmet.



Vi har på torsdag den 17 maj och då samlas alla i grupp 1-4 på det norska residenset i hörnet av Rua d. Carlos och Av. do Zimbabwe kl. 07.50 (ingen samling på skolan på morgonen alltså). Vi kommer alla att fira den norska nationaldagen med olika programpunkter som tal, mat och lek fram till efter lunch. Då går de svenska och danska eleverna tillbaka till skolan tillsammans med oss lärare och de kommer att avsluta torsdagen enligt de schematider som gäller.
OBS! om du av någon anledning inte kan lämna ditt barn på det norska residenset så meddela någon av oss lärare senast dagen före.


Trevlig Helg!
Lärarna