fredag, maj 25, 2007

Veckobrev 21

Veckobrev Vecka 21
Grupp 1/2 och 3/4



Veckan som gått startade med att vi hissade den Mocambikanska flaggan och vi sjöng alla ut i nationalsången; ”Na memória da África e do Mundo…” Den var den lilla invigningen till en härlig vecka med aktiviteter med Mocambique som gemensamt tema.
De som har tagit del av innehållet i förra veckobrevet och haft möjlighet att besöka utställningen runt poolen idag, har sett hur kreativiteten har flödat i veckan. Lokala hantverkare och musikanter har guidat oss i mocambikansk konst- och musikkultur och resultatet blev fantastiskt. Vi fick äran att hälsa på landets stora konstnär Malangatana (som också visade sig vara en duktig berättare). Tack till Aud, Jorge, Dag och Tine för hjälpen med skjuts dit! Ett extra tack riktar vi till Julia, Nilsa och Mineta som har lite extra att göra denna vecka med tillagning av mocambiakansk mat till oss och alla gäster. Tacket går förstås också till Per Mogstad som ville ta sig tid att komma hit och berätta om Mocambique, i historiskt perspektiv, i nutid och om landets framtidsutsikter. Berättade gjorde också Domingo och Atanassio på Revolutionsmuseet kring sina erfarenheter som hade med krigen att göra. Muito obrigado Señores!

Föreningsmötet hålls i veckan som kommer, tisdag den 29 maj enligt tidigare inbjudan, och vi behöver väl inte poängtera hur viktigt det är att du kommer (eller låter ombud rösta för dig) oavsett om ni är här till hösten eller ej?

På bloggen där veckobreven läggs in finns nu längst ner på sidan en möjlighet att med ett klick få prenumeration på veckobreven.


Trevlig Helg!
Lärarna