fredag, september 21, 2007

Veckobrev 39

Barn och ungdomar har gjort ett mycket gott arbete under dessa veckor då vi har haft Astrid Lindgren-tema på schemat. Förutom det fina arbete som går att beskåda i utställningen i trapphallen så har ansvar och samarbetet i musikalen varit mycket bra. Dagens föreställning bjöd på spelglädje och mycket sång. Tack alla barn!

Vi är tacksamma för Grethes lilla fortbildning i ämnet drama. Den gav oss många idéer och nya tankar kring barnteater.

Två korta veckor med helger stundar. Under kommande vecka är eleverna lediga måndag och tisdag; 24-25 sept. Veckan därpå (40) är eleverna lediga på torsdag och fredag; 4-5 oktober.

Tomas kommer under dessa två veckor att vara ledig och då kommer bl.a. David Jonsson (volontären som presenterades på föräldramötet) att ha idrott och Pär Rosengren kommer att ha några andra timmar. När Tomas är tillbaka den 8 oktober så kommer grupp 2-4 att ha sin idrottslektion på måndagseftermiddagen istället för på tisdagen. Anledningen är att vi kommer på tisdagen att starta upp ett nytt projektarbete med fokus på naturvetenskap och geografi. Det handlar om energi och miljö. Vi vet att det finns föräldrar i Maputo som kan mycket om det här och vi ser gärna att ni delar med er av er kunskap till oss och eleverna. Kontakta oss.

Den 26 september är det årsmöte i föräldraföreningen. Ta del av inbjudan på anslagstavla och på bloggen.

På tisdagar så håller David och Dennis fotbollsträning mellan 15.30-17.00 på skolan. Våra elever tränar tillsammans med andra elever från både internationella och mocambikanska skolor.

Under onsdagseftermiddagar (från 15.00) så kommer två tjejer från amerikanska skolan att besöka oss, vilket ger eleverna en möjlighet att öva sin engelska på ett naturligt sätt under friaeftermiddagen.



Trevlig långhelg! / Personalen