fredag, september 28, 2007

Veckobrev vecka 40

Grupp 1-4

Vi har haft en kort arbetsvecka, men ändå hunnit med en hel del skolarbete. Det bästa med veckan är att vi äntligen har fått våra loggböcker. Den ska eleverna ha med sig hem varje eftermiddag i sin ryggsäck och ta med tillbaka till skolan på morgonen. Glöm inte att titta och läsa i den. Skriv en signatur eller en kommentar, så ser vi att ni följer med i skolarbetet och får del av viktig information. Loggboken är sedan ett underlag för utvecklingssamtalet.

I ryggsäcken ska det också finnas med en läsebok hem varje dag och den ska tillbaka till skolan på morgonen. Det ligger en läslogg med i loggboken för de lite yngre eleverna och i den vill vi att ni skriver upp hur många sidor ert barn läser för er, en kort kommentar och/eller en signatur. Lyssna på era barn när de läser, ca 15 min per dag. Därutöver kan ni självklart läsa själva för era barn. Det är oerhört värdefullt för era barns läsutveckling, även de äldre eleverna, att de läser hemma varje dag.

Nästa vecka är också kort. Barnen är lediga på torsdag och fredag.

Vi passar på att ha läsdagar, för att främja läsandet, måndag – onsdag. Vanliga lektioner utgår och eleverna följer ett speciellt läsdagarsschema. Veckan kommer att innehålla mycket egen läsning, högläsning, men vi ser även filmer som bygger på böcker. Eleverna ska läsa olika typer av texter; allt ifrån tidningsartiklar till pjäser. Och de kommer på lite olika sätt att få illustrera det de läser.

Grupp 1 har kvar sin idrottslektion på tisdag, men för grupp 2-4 utgår idrotten på grund av läsdagarna. Veckan därpå, v 41, har grupp 2-4 idrott på måndag istället för på tisdag.



Trevlig helg!

Lärarna