fredag, november 16, 2007

Veckobrev 47

Första veckan efter lovet har inneburit en start av temaarbete om ”Kropp och hälsa”. I tisdags hade vi fyra stationer på skolgården där barnen fick gissa och testa på olika ämnesområden i temat. Det var smaktester, att säga sitt namn på teckenspråk, gissa hur många sockerbitar det ”finns” i en coca-cola m.m. och naturligtvis blev det en gissning på vad kroppsdelarna heter då de fick ta isär en modell. Vi besvarade 12 frågor på väg till en större badanläggning där höjdpunkten under dagen nog var att kunna hoppa från 3 metersvikten. Det blev en lyckad dag med avslutning vid vår egen pool där varje grupp fick redovisa några övningar det skulle hitta på där olika muskelgruppen tränas.

Vi kommer att under temaperioden fram till Lucia ha någon aktivitet varje dag. Det gör att eleverna behöver ha idrottskläder och badkläder varje dag i skolan.

Vi närmar oss december månad med stormsteg. Det finns vissa traditionella aktiviteter som dyker upp då och vi håller på med planering av dessa nu. Vi vill att ni redan nu skriver in följande datum i era kalendrar:

Fredag 7 december – Kl. 18.00 är vi/ni inbjudna till svenska ambassadörens residens för att sjunga de traditionella adventssångerna.
Torsdagen 13 december – Kl. 19.00 blir det luciafirande i Anglikanska kyrkan.
Onsdagen 19 december – Terminsavslutning på Skandinaviska skolan

Med tanke på aktiviteter och planering är det viktigt att våra anteckningar om beviljade ledigheter stämmer. Är det någon annan än anmälda elever som inte kommer att vara med oss hela vägen till terminsslut, så vill vi att ni så snart som möjligt lämna in ledighetsansökan.


Trevlig helg!
Lärare och rektor