fredag, november 30, 2007

Veckobrev 49

torsdag den 6 december kommer vi att ha en temadag i kärlekens tecken. På olika sätt i de båda grupperna kommer vi att arbeta med kroppens utveckling och sex- och samlevnad. Två av de läkarstuderande som är här är inbjudna för att ha en timme med ”Fråga doktorn” i grupp 2.

Alla skolbarn är liksom deras föräldrar inbjudna till den nye svenske ambassadören, Torvald Åkessons residens, fredagen den 7 december kl. 17.00. Barnen kommer att sjunga några sånger. Adressen: Av Friedrich Engels, 667

Vi återigen påminna om 11 december kl. 08.00 då vi ska träna i Anglikanska kyrkan på Av. 24 julho nr 1516 inför luciaframförandet den 13:e. Vi samlas denna morgon vid kyrkan så vi önskar att ni lämnar av barnen där. Är det någon som sedan också kan köra några av oss tillbaka till skolan kl. 10.00 så blir vi tacksamma för hjälpen.

Många barn är i aktivitet med att ta simmärken och de flesta som arbetar för ett hajen i guld, silver eller kandidatmärke ska göra 25/150/300m klädsim. Dem det gäller vet själva om det men behöver lite hjälp med att ta med kläder till skolan. Det ska vara en långärmad skjorta/blus och ett par byxor, förslagsvis ett par tunna av bomull. Tjocka material tar åt sig mycket vatten och det blir för tungt för barnen att simma.
För dessa märken ska man också kunna redogöra för de viktigaste punkterna inom bad- och båtvett. Förhör de gärna hemma om vad de ska tänka på. Alla som ska redovisa har fått ett papper med dem alla. För silver ska man kunna punkt 1-6 och för kandidaten ska man kunna alla.
I år kostar varje simmärke 60 MTN och så här långt vet vi inte någon som inte skulle vara intresserade av att köpa så om ett par veckor så kommer räkningen till de hem som har simmärken att betala för denna termin.

Trevlig helg!
Lärare och rektor