fredag, februari 29, 2008

Veckobrev 10

Temaarbetet har denna vecka resulterat i en studie av hur, varför och var vulkaner uppstår och barnen har också tagit steget ut i rymden där eleverna i grupp 1 studerar var sin planet och de äldre funderar kring fenomen i rymden.

I grupp 2-4 har Cecilia sedan några veckor tillbaka startat en liten lästävling som sträcker sig från onsdag till onsdag. Resultatet har blivit en markant ökad läslust i gruppen.

torsdagen den 6 mars kommer Jørgen och Eva Lise Dalsgaard att hålla ett föredrag på Skandinaviska skolan där de diskuterar kring språken i Mocambique och utbildning. De hälsar er varmt välkomna kl. 18.00.

Nu är anmälningen gjord till simgalan på Internationella skolan nästa lördag den 8 mars (för barn födda 2002-1996). Jag har försökt att prata med alla föräldrar till de barn som vill delta så att både barn och vuxna är överens om deltagandet.

Arrangörerna vill att barnen finns på Internationella skolan kl.08 för registrering och första start med de yngsta födda 2002 går kl.08.30. Simgalan kommer att avslutas med de äldres ryggsim och lagkapper och där har vi inga deltagande så våra barn kommer troligen att vara klara vid 11-tiden. Medtag vatten att dricka och gärna ett paraply el. solparasoll om möjligt. Har ni några specifika frågor så hör efter med Tomas.

Trevlig helg!

Lärare och rektor