fredag, november 07, 2008

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 45

Efter lovet har vi fortsatt att jobba med djur i Afrika i grupp 1 och 2. Grupp 3 har tränat vidare på grammatik och lärt sig ännu mer om Asien. Nästa vecka ska grupp 3 börja med ett nytt spännande arbetsområde.

Lästävlingen fortsätter och vi är nu uppe i 14 888 sidor. Bra gjort, alla elever! På torsdag nästa vecka är det Nationella läsdagen i Sverige och då skulle det väl passa perfekt att gå till glassbaren med 15 000 sidor lästa. Vi räknar med det.

På måndag, 10/11, är det Maputo Day och det innebär att skolan är stängd.

Utvecklingssamtalen fortsätter nästa vecka och vi vill påminna er om att läsa alla omdömen för att få ett så bra samtal som möjligt. Vi vill också beklaga att ämnena; engelska, hemkunskap, portugisiska och spanska inte fanns med på blanketten ni fick för att förbereda samtalet. Vi tar självklart upp de ämnena på samtalet.

Slutligen vill vi påminna om de viktiga datumen framöver och vi ber er meddela oss ifall ni är bortresta då.

- Första advent, söndag 30 november kl. 17.00 på svenska residenset.
- Lucia, torsdag 11december kl.19.00 i Anglikanska kyrkan.
- Julavslutning, 17 december på Skandinaviska skolan.

Efter Luciafirandet i kyrkan bjuder vi på fika, men vi vill gärna ha hjälp med julbaket. Ni som tycker det är kul att baka pepparkakor och lussekatter, gör gärna lite extra och bidra till Luciafikat! Meddela Cecilia Rosengren om ni ställer upp.

Trevlig helg!
Lärarna