fredag, november 14, 2008

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 46

I torsdags bjöd skolan alla elever på glass och i samlad trupp gick vi till glassbaren Surf. Tillsammans hade eleverna läst 16 138 sidor. Bra jobbat alla barn och ungdomar!

På måndag kör vi igång med en ny läsutmaning. Den här gången kommer vi även att dela ut enskilda läsdiplom när man har läst ett visst antal sidor. För grupp 1 gäller det att läsa 200 sidor (mamma och pappa får hjälpa till med läsningen där!), för grupp 2 är det 400 sidor och grupp 3 ska läsa 800 sidor innan de får sitt läsdiplom. Vi har självklart kvar den gemensamma läsbarometern också.

Jultider närmar sig med stormsteg och på Fria har vi börjat visa en julkalender. De barn som vill kan se Sunes jul, måndag-torsdag kl.14.10, fram till julavslutningen.

Vi sjunger adventssånger för fullt nu och övar på måndagar, onsdagar och fredagar
kl.08.00. Det är självklart viktigt att alla elever är med från början då.

På onsdag byter vi grupper för de praktisk/estetiska ämnena för sista gången den här terminen. Det betyder att grupp 1 har bild, grupp 2 har hemkunskap och grupp 3 har syslöjd i tre veckor framöver.

Slutligen vill vi påminna alla föräldrar att loggboken ska med hem på måndagar och då står det vilka läxor eleverna har. Skriv en kommentar eller åtminstone en signatur så att vi vet att ni har sett det. Eleverna behöver hjälp av er att hitta rutiner för när och kanske var de ska göra sina läxor.


Trevlig helg!
Lärarna