fredag, februari 13, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 8

Det blev en regnig vecka och tyvärr blev fixardagen inställd. Vi försöker igen på torsdag 19 februari kl. 15-17. Då är ni välkomna med fikakorg och arbetshandskar!

I onsdags var Alexander och Jonatans mamma Therese, med på skolan de två första timmarna. Det är väldigt uppskattat med föräldrabesök och ni är alltid välkomna att vara med och se hur era barn har det i skolan. Säg till en dag innan bara så att vi inte har planerat in en lästimme eller prov el dyl.

På måndag och tisdag kommer två nya elever, Tomas och Mikaela, som ska läsa svenska på distans från Whiteriver. De kommer att vara på skolan ett par dagar i månaden. Vi hälsar dem varmt välkomna!

Djembetrumkonserten som grupp 3 ska ha på fredag, 20 februari är kl.12.15 inne på gårn. Välkomna då!

Tyvärr slarvas det fortfarande väldigt mycket med läxläsningen. Prata med era barn hemma om att det finns läxhjälp på tisdagar och torsdagar. Säg till oss om ni vill att era barn ska gå på det. Vissa läxor måste ändå barnen göra hemma, som t.ex. mattetabeller, läsa och träna på glosor. Snälla ni, träna glosor med era barn! Det räcker inte att bara säga orden. Barnen/ungdomarna måste skriva orden minst två gånger hemma för att de ska lära sig. Många slarvar jättemycket med det. För att få in orden i ett sammanhang behöver de också läsa texten som hör till de nya orden. Låt barnen läsa högt ett par gånger och översätta en gång. Tiden i skolan räcker inte till för att barnen ska få med sig allt. Ni tycker alla att det är viktigt att barnen lär sig engelska, men då måste de träna hemma också.

Idag, fredag, avslöjar barnen/ungdomarna sina ”Hemliga kompisar” som de har varit extra snälla mot den här veckan. Efteråt bjuds alla på kärleksmuffins!

En kärleksfull helg till er alla önskar,
Lärarna