fredag, september 18, 2009

Skandinaviske skolen uke 38

En uke går fort og i dag er det igjen fredag. På mandag ble sommerens leseinnsats premiert med is og med to iskalde kuler i magen er vi klare til å fordøye flere boksider. Alle barna har på sin lekseplan at de skal lese, men husk også å skrive det opp i leseloggen.

I gruppe 2 og 3 har de denne uken begynt med So. Temaet denne gangen er Europa. Vi gjør oss kjent med bruken av kartboken og hvilken informasjon vi kan få der før vi går nærmere inn på Europa som verdensdel. I gruppe 1 har de forflyttet seg langt, langt tilbake i tid og fått høre om den gang jorden ble til, spennende var det. I matematikk er det mange i gruppe 2 som trener på klokken, det er en flott anledning for dere hjemme til å sette fokus på tiden. Hva er klokken når dere spiser frokost, hvor mange minutter tar det å pusse tenner, vi kjører til skolen kl 07.45, jeg henter deg kl 16.00, ridningen begynner kl 15.00... Bruk tidsbegrepene! I gruppe 1 er det oppdeling av tall og tierkompiser som står på programmet. Tall er morsomt! Denne uken kom Fernanda tilbake, så nå har alle begynt med portugisisk også.

I gruppe 1 er alle flinke til å henge vesker og sekker opp på krokene utenfor inngangsdøren. Gruppe 2 og 3 skal også få kroker oppe i gangen, da blir det litt lettere å holde orden på alt. Det er fint hvis alle har idrettstøyet i en separat veske eller pose. Ligger det vått og svett i sekken sammen med alt annet, blir bøker og papirer lett ødelagt.

På onsdag fikk vi tatt nye bilder til hjemmesiden, tusen takk til Klas som stilte opp som fotograf. Vi legger bildene ut så fort de er klare.

Det er noen barn som klager over at de er sultne før lunsj og det er ikke alltid at frukten de får på skolen er nok til å stille sulten. Det kan være lurt å ha et lite mellommåltid tilgjengelig i sekken, en ekstra frukt, noen nøtter eller liknende.

Minner om at det blir Churrasco Cultural på skolen 1. oktober for alle voksne skandinaver.

Ha en riktig flott helg!

Lærerne