onsdag, oktober 14, 2009

Tredje dagen i Bilene - snart är barnen hemma

Idag har barnen forsatt med olika teman. De har arbetat med film och foto samt med olika samarbetsövningar. En grupp har varit vid havet. Alla badar, fast många gärna i poolen. Härligt att se vilke fart det är på glada lägerbarn och härligt att få vara en del av gemenskapen.

På kvällar och dagar har det hittills blivit vatten till maten, men ikväll är det fest! Barnen ser fram emot chips och läsk. Dessutom blir det disco och på lägerskola inkluderar det förstås dans kring lägerelden. Vi får väl se vad det blir för typ av dans...

Kyparna på restaurangen har undrat varför barnen bara dricker en massa vatten. Det beror förstås på att det är nyttigt och dessutom behövs mycket vätska nu när det är varmt, men härligt att se förvånade miner när barnen glatt beställer vatten. En fin uppvärmning är det med bra vätskevanor, nu när vi går mot varmare tider. Fast ikväll blir allt tvärtom, lite mindre nyttigt men det är barnen verkligen värda. De har sett fram emot sitt disco och sin "myskväll mitt i veckan". Misstänker att några smugglat med sig lite speciella kläder, kanske även lärarna?

För många är det första gången borta från mamma och pappa, så lite hemlängtan finns allt hos några barn. Kanske känner flera föräldrar av att de saknar sina barn också. Imorgon bär det dock av hem till Maputo igen och bussen är vid skolan någon gång mellan 15 och 16. Det kan förstås bli förseningar beroende på trafiken men då kommer lärarna att starta en rundringning till föräldrarna.

Vi hoppas på en bra natt, en kul sista Bilenedag och en fin hemresa (med X pauser för barn som bara måste...)

Glada hälsningar lärarna!