fredag, oktober 23, 2009

Skandinaviske skolen uke 43

Etter to hektiske uker er vi nå klare for en velfortjent ferie, men først litt om det som har skjedd i løpet av de siste par ukene.

Mandag i forrige uke satt 24 spente barn og 6 spente voksne seg i buss og bil på vei til dette skoleårets første leirskole. Vi skulle til Bilene, nytt av året var bostedet. Vi bodde på Mahelane Lodge som ligger på andre siden av lagunen. Reisen oppover gikk fint og etter 3 timer kunne vi laste av alt og begi oss over lagunen i båt. Været var flott og det kriblet nok i svømmeføttene på de fleste... Stedet vi bodde på hadde badebasseng og i løpet av uken ble det flittig brukt. I tillegg til å bade og leke ble det tid til å jobbe med digitale fortellinger og samarbeidsøvelser. Mange glade, men trøtte barn og fornøyde voksne kom hjem til Maputo på torsdag ettermiddag. Evalueringen vi hadde denne uken fortalte oss at det var en vellykket leirskole.

Denne uken har vi hatt etterarbeid etter leirskolen. Thomas har fortsatt å jobbe med ulike samarbeidsøvelser og rollespill hvor barna har fått gå inn å endre handlingen. Daniel, Pernilla og Annikken har hatt ansvar for de digitale fortellingene. Barna har jobbet i programmet Photo Story og i dag, fredag, skal det være urframvisning av resultatet. Dere voksne vil få anledning til å se fortellingene og bilder fra leirskolen etter høstferien, invitasjon vil komme senere.

Håper alle får en superduper ferie og så ses vi igjen mandag 2. november!

Lærerne