fredag, mars 09, 2007

Veckobrev 10

Veckobrev Vecka 10
Grupp 1/2 och 3/4




I skrivande stund kan vi se tillbaka på en fredag i uppfinningsrikedomens tecken. Elever har under hela dagen tagit del av varandras arbete kring uppfinningar och reklam kring dessa i ord, bild och film. Vi har också haft en ”Nobelmiddag” med prisutdelning innan vi välkomnade föräldrarna. Vi kunde alla ta del av skolorkesterns sång och spel med egentillverkade musikinstrument. Grupp 1 hade sedan sjösättning av sina båtar. Därefter var det fritt fram för eleverna att guida runt föräldrarna i skolan så att de också kunde ta del av utställningar och göra egna små övningar på uppfinningstemat. För er som inte hade möjlighet att komma idag så kommer vi att ha utställningen av uppfinningar och dokumentationen kring vårt arbete, framme under kommande vecka.

I tisdags fick vi besök av Helge Ronning, Oyvinds pappa, som analyserade reklamfilmer tillsammans med grupp 3- 4. Det var ett mycket intressant och uppskattat besök. Tack!

I nästa vecka, tisdag och onsdag, har vi två förmiddagar med idrott/friluft i form av ett erbjudande om kortkurs i segling och aktiviteter på stranden vid Maritimo. Denna seglingskurs kostar 15 us-dollar (400 MTN) /elev. De som önskar delta i denna tar med sig pengar på måndag eller tisdag. De som inte deltar har mer tid på stranden med olika aktiviteter så förbered packning med vatten, solkräm och bad/ombyte.Vi skulle så gärna vilja ha hjälp med skjuts både till och från Maritimo dessa dagar. Kan ni föräldrar samordna och ta hjälp av varandra så är vi tacksamma för det. Vi har start vid Maritimo kl. 08.00 och vi ska resa tillbaka till skolan för lunch 12.00. Hör av er om detta innebär svårigheter för familjens logistik.

Grupp 1 ska starta en affär och vill ha tomma förpackningar som de kan ”sälja”. Rena och gärna mindre mottages tacksamt.

Kommande projekt innebär mycket läsning och vi önskar böcker i olika genrer och för olika åldrar. Leta i bokhyllorna hemma så att vi kan fylla på vårt eget bokförråd. Ni får givetvis tillbaka böckerna efter projektet. Om ni har frågor om vilka böcker ni kan ta med är det bara att fråga oss lärare.


Trevlig Helg!
Lärarna