fredag, mars 16, 2007

Veckobrev 11

Veckobrev Vecka 11
Grupp 1/2 och 3/4




Halvdagarna i segling i veckan var härliga. I bästa tänkbara väder lärde stora och små hur man drar i tampar och navigerar i segelbåtar. Tack Trine för initiativet till seglingen och kontakten med Maritimo! Tack också till föräldrar som kört barnen och speciellt till Unni, David och Per som också tillbringade en hel del tid med oss i båtar och på stranden. I utbildningspaket ingick 3 halvdagar och vi har planer att lägga in en tredje möjlighet att segla strax före påsklovet.

Den 15 mars var det dags! Då deltog eleverna på Skandinaviska skolan, från 10 år och uppåt, i ”Kängurutävlingen - matematikens hopp”. De var långt ifrån ensamma. Denna dag gjorde 4 miljoner barn och ungdomar samma uppgifter i 32 olika länder. Uppgifterna kommer från olika delar av världen och är riktigt kluriga. Nu är det dags att jobba vidare med dem i grupper.

Läsprojektet drar igång på måndag och vi vill att alla barn tar med egna böcker (som vi märker) så att eleverna kan låna böcker av varandra. Eleverna går efter ett speciellt schema kommande vecka och det blir ett idrottspass för respektive grupp. Gr. 1 har på måndag (samma dag som normalt), Grupp 3-4 har sin på onsdag och gr. 2 har sin på torsdag. De blir längre än vanligt så både idrotts- och badkläder tas med.
Vi börjar varje dag kl. 08.00 som vanligt och lektionerna slutar 15.00 måndag till torsdag (med ”fria” till kl. 17.00 efteråt. Fredagstiderna är som vanligt. Det betyder att eleverna i grupp 1 går lite längre än normalt.

Det är dags för vårens utvecklingssamtal som vi planerar att hålla under vecka 13. Mentorerna kommer att under veckan ta kontakt med er för att göra upp om lämplig tidpunkt för samtalet. Det kan dröja en bit in i veckan innan de senaste omdömena kommer på plats i skoldagboken.

Trevlig Helg!
Lärarna