fredag, mars 23, 2007

Veckobrev 12

Veckobrev Vecka 12
Grupp 1/2 och 3/4




Vi kan denna fredag eftermiddag summera en smått fantastisk läsvecka på många sätt. I olika temarum har barnen hört, läst och skrivit texter om spöken , kärlek, sagor, detektiver och tecknat japanska mangafigurer. Fantasi och kreativitet har flödat och mängder av skönlitterära sidor har lästs. Närmre bestämt så har eleverna på skolan (26 till antalet) på 5 dagar läst 5685 sidor tillsammans. Fantastiskt!
Vi har också på eftermiddagarna sett olika filmer (filmatiserade böcker) för olika åldergrupper och eleverna har arbetat med diskussions- och analysuppgifter till dem. Även sagor kan analyseras och när man vet hur de byggts upp kan man skriva en egen och inte nog med det så får man i uppgift att dramatisera sagan sedan. Eleverna har i grupper gjort 5 egna sagor och två av dem visades upp denna avslutningsdag och resten får vi se på storsamlingen på måndag.

Vi tackar för hjälpen med lån av elevernas privata litteratur. De böckerna har givit många andra elever nya favoriter och ökat intresse. Om ni redan nu vet att ungdomslitteraturen hemma i bokhyllorna inte kommer att packas ner när flyttlass går en dag, så blir vi tacksamma om vi får ”ärva” dem. Ju tidigare vi vet desto bättre. Nästa vecka ska vi nämligen börja titta på beställning av litteratur inför nästa läsår.

Även om det är några veckor kvar till vecka 17 (23-27 april) så vill vi redan nu uppmana er i hemmen att försöka få fram en vit t-shirt (gammal eller ny) före denna vecka. Vi vill nämligen försöka göra ett förtryck på den innan vi åker till Inhaca, där vi sedan ska arbeta vidare med textiltryck på samma tröja. Vi återkommer med ett info-brev och utrustningslista under vecka 14 (före påsklovet).

Trevlig Helg!
Lärarna