fredag, maj 16, 2008

Veckobrev 21

Den här veckan har varit lite annorlunda för grupp 1, dels för att grupp 2 varit borta och dels för att vi gjort lite annat för att sätta guldkant på dagarna.
Förutom ordinarie lektioner har alla haft slöjd med Inna, engelsklektioner med Diane och hemkunskap som Julia i köket hjälpt oss med.

Grupp 2 har haft en bra vecka i Lichinga med en hel del besök och arbete. Eleverna har besökt fiskare, kvinnogrupp som sköter jordbruket och två olika skolor. Intervjuer har gjorts och mängder av foton har tagits. Nu ska det skrivas reportage på hemmaplan. Vi vill tacka Gunnel och Magnus för ett fantastiskt värdskap och upplägg på studiebesöken!

Veckan som kommer besöker några läkarkandidater skolan. Deras uppgift är att träna ta blodtrycket, väga och mäta de vuxna och barn som vill.

Imorgon firar vi 17 maj. Vi påminner om samlingen vid norska ambassadörens residens på Av. Do Zimbabwe 150, kl. 07.50. Vi kommer sedan att gå till familjen Masst-Rønnings hem på Rua Dom Carlos 130, för lek och fika så vi kommer att avsluta vårt firande där ca. kl.12.

På tisdagen den 20 maj går vi med alla barnen (gr 1-4) den ca 10 min långa promenaden bort till idrottsplatsen för att träna lite friidrott. Vi kommer att gå från skolan ca 9.40 och vara tillbaka vid 11.00. Tomas och Pär följer gänget till idrottsplatsen men fler föräldrar får gärna följa med. Säg till Tomas i så fall.


Trevlig helg!
Lärare och rektor