fredag, maj 23, 2008

Veckobrev 22

Igår gjorde skolan ett spontanbesök på det indiska örlogsskeppet efter att på morgonen fått en inbjudan att komma och titta på det i hamnen. I fyra bilar tog vi oss ner och barnen var mycket imponerade över både fartyg, helikoptrar och vapen som fanns ombord. Barnen var duktiga på att ställa frågor på engelska och de fick bland annat veta att de var 400 ombord och det tog mellan 10-15 dagar att ta sig till Indien.

Audition för ”Idol Maputo” är i full gång runt om på stadens internationella skolor. Det är en individuell sång/danstävling som mcel och 2GG anordnar. De elever på Skandinaviska skolan som har visat intresse att delta, har också fått med sig en lapp hem med mer information. Uttagning från vår skola kommer att hållas om två veckor och finalen kommer att hållas i september. Elever mellan 9-18 år tävlar i tre olika kategorier.

Det känns som badsäsongen har gått mot sitt slut så Tomas har lämnat ut räkningarna för de simmärken som har tagits sedan höstterminens räkning. Ta en titt barnens loggböcker.

Avslutningsprogrammet håller på att bestämmas och eftersom ingen ansökan om ledighet är inlämnad så räknar vi med att alla barn kan delta i den musikal vi ska spela upp på avslutningsdagen den 13 juni.

Nästa nationaldagsfirande blir nästa fredag den 6 juni kl.18.00 hos den svenska ambassadören. Barnen har i veckan övat på ”Du gamla, du fria….”

Under kommande vecka har Jan-Anders och Renée semester och är tillbaka till vecka 23.

Trevlig helg!
Lärare och rektor