fredag, januari 09, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 3

Boas entradas! God fortsättning och välkomna tillbaka till en ny termin på Skandinaviska skolan! Skolan börjar på måndag, 12 januari, kl.08.00 och slutar 14.00 för alla. Tillsyn finns till 17.00 som vanligt. Ta med badkläder på måndag!

Vi hälsar våra nya skolbarn extra välkomna, Rasmus och Vera. Nytt för i år är att Pär Rosengren går in på heltid som lärare. Han är utbildad lärare och har tidigare jobbat sex år på mellanstadiet i Stockholm. Han kommer att undervisa i svenska och idrott i grupp 2 och NO/SO och idrott i grupp 3. Vår nye rektor Daniel Broman, som också är lärare, kommer att undervisa i träslöjd och idrott i grupp 1 och 3. Nytt för i år är också att alla i grupp 2 kommer att erbjudas portugisiska med Fernanda.

Vi har fått göra om schema, mentorsgrupper och ämnesansvariga lärare den här terminen och på måndag skickar vi hem nya scheman och en inbjudan till årets första föräldramöte, 22 januari kl. 18.00.

Vi som jobbar i skolan den här terminen är;

- Daniel, rektor och lärare i slöjd och idrott.

- Ulrika, klassansvarig i grupp 1 och mentor för Alexandra, Elvira, Izabell, Jonatan, Lydia, Stephan och Vera.

- Annikken, klassansvarig i grupp 1 och mentor för Alexander A, Astor, Christian, Madelen, Rasmus och Tor-Erik.

- Pär, klassansvarig i grupp 2 och mentor för Albin, Alexander M, Maj, Olivia, Rio, Simon och Viktor.

- Cecilia, klassansvarig i grupp 3-4 och mentor för Hassan, Nils, Oliver, Annika och Nina (och ev. 2 distanselever).

Första veckan i februari kommer två nya volontärer som ska ansvara för friaverksamheten och hjälpa till med läxläsning. Tills de kommer tar vi tacksamt emot hjälp från er föräldrar med läxläsning på tisdagar och torsdagar, (en timme på eftermiddagen). Meddela oss om ni är intresserade. Vi lärare går in på eftermiddagsfria med planerad verksamhet; måndag 15.30-16.30, tisdag 14.20-15.20, onsdag 15.30-16.30, torsdag 14.00-15.00. Resten av tiden är det tillsyn med Fransisco, Olivia och Albertina.

Kvart i åtta varje morgon sitter en av oss lärare under palhotan och hälsar alla elever välkomna. Vi lyssnar även av telefonen då.

På onsdag kl 16.00 kommer musikskolan hit och träffar de föräldrar och barn som är intresserade av att spela något instrument. Vi kommer att kunna erbjuda piano på sen-eftermiddagstid här på skolan.


Med en önskan om en god termin tillsammans!

Lärarna