lördag, januari 17, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 4

Första skolveckan för i år är till ända och elever och lärare är igång med skolarbeten. Första dagen hade vi aktiviteter i åldersblandade grupper, men från och med tisdagen följde vi det nya schemat. Nästa vecka börjar vi med läxor. Titta i barnens loggböcker för att se när och vad de har i läxa. Är någonting oklart hoppas vi att ni tar upp det med någon av oss lärare på en gång. Varje morgon, från kvart i åtta, sitter en av oss under palhotan. Passa på att fråga oss då!

Alla ska ha fått inbjudan till föräldramötet som är på torsdag 22 januari kl. 18.00. Fyll i lappen om hur många som kommer och lämna till oss lärare. Vi bjuder på enkel kvällsmat och behöver veta hur många som kommer. Barnpassning finns också.

Vi fortsätter med läsbarometern och uppmuntrar barnen/ungdomarna att läsa mycket. Just nu läser grupp 2-4 böcker av Henning Mankell, eftersom han kommer till skolan på ett författarbesök snart. Datum är inte bestämt än, men vi ser fram emot det.

På onsdag sätter kvällsfria igång och alla barn och ungdomar från årskurs 3 är välkomna mellan kl. 18.00-20.00. Vi lärare ansvarar för de första gångerna, men när volontärerna kommer tar de över.

Trevlig helg!

Lärarna