fredag, mars 27, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev v14

Den här veckan har de flesta elever varit på två utflykter; till myntmuséet och till fotoarkivet. Tack Unni, Anne, Ulrika och Nabilas chaufför Adam för att ni hjälpte till att skjutsa till myntmuséet i tisdags.

Påsken närmar sig med stormsteg och många är lediga i samband med det. Vi vill påminna er alla om att lägerskolan till Inhaca är v 17 och vi lägger ut packlista och information på bloggen. Vi kommer att skicka hem packlistan i pappersform också till de elever som är på skolan. Vi väntar fortfarande på uppgifter om båten till Inhaca. Det blir samma båt som förra året, Scooba dooba, men vi har inte fått exakt tid för avgång ännu.

Torsdagen den 2/4 kl.13.00 kommer lärarstudenterna ha en avslutningsfest tillsammans med grupp 1 och förskolan. Förskolebarnen kommer att spela upp en teater och grupp 1 kommer bl.a. att läsa upp en saga som de har skrivit själva.

Nu blir en av lärarna förälder och kommenterar barnens matlådor:

Vi ber er se över barnens matlådor. Skolan har en regel som handlar om att äta mat som är bra för hälsan! Vi tillåter inte godis och läsk på skolan, om det inte är något speciellt som vi firar. Ni bestämmer självklart själva över era barn, men i det här fallet rör det andra också. Många barn bjuder gärna av sin matsäck – och det är jättefint och bra, men det är inte alla föräldrar som uppskattar att deras barn äter söta kex och sockerbullar varje dag. På skolan bjuder vi på frukt varje förmiddag och eftermiddag och en rejäl lunch. Barnen blir väldigt upptagna av sina matlådor och det blir ett väldigt småätande. Fundera gärna på hur ni vill ha det. Måste man skicka med barnen så mycket matsäck? Kan det räcka med en smörgås? Har ni frågor och funderingar över detta får ni gärna ta upp det med Cecilia (i det här fallet mamma – inte lärare!).

Nu kan ni hitta läsårsdata för nästa läsår på hemsidan!

Slutligen vill vi önska Madelen, Tor-Erik och Nikolai lycka till i Norge när de flyttar tillbaka dit nästa vecka.

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Lärarna