fredag, mars 06, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 12

I torsdags var det internationella matematikdagen och det firade vi med en hel mattedag. Eleverna fick lösa olika matematiska problem och som belöning fick de smaskigt fika!

Nästa vecka börjar vårt Afrikatema, som kommer att fortgå under mars, april och delar av maj månad. Under vecka 13 kommer vi att ha en del utflykter, tisdag-torsdag, och vi vore tacksamma om vi kunde få hjälp med skjuts. Vi återkommer med mer information.

Under lägerskolan på Inhaca, vecka 17, fortsätter vi temat, som vi sedan avslutar med en Mocambiquevecka, vecka 20.

På måndag ska grupp 1 fortsätta med sina luftballonger. Till korgarna behöver vi mjölk/juicepaket, så skicka gärna med era barn det på måndag.

Vi vill hälsa vår nye elev, Andri, välkommen till skolan. Han börjar på måndag och ska gå i grupp 3. Välkommen!

Kom ihåg att lämna tillbaka biblioteksböcker som ni läst ut. Det är lätt hänt att de samlas på hög hemma!

Vi ber er respektera stängningstiden 17.00. Vi lärare jobbar inte då utan det är våra volontärer som jobbar med friaverksamheten och de har rätt att få gå hem kl.17.00. De jobbar trots allt som volontärer! Om något barn är kvar efter kl.17.00 är det bara tillsyn av någon av vaktmästarna på skolan.

Vid sjukanmälan eller annan viktig information ber vi er ringa till skolmobilen. Vi lyssnar av den kvart i åtta och under dagen är det en av oss lärare som har ansvar för den. När fria börjar får en av volontärerna ansvar för den istället. Ni kan alltså lämna meddelanden under hela dagen. Tänk på att vi inte svarar i mobilen under lektionstid!

Numret är: 823020398.

Slutligen vill vi meddela att poolen är bokad för en dykkurs, fredag 20 mars efter kl. 18.00 och lördag- och söndagmorgon, 21-22 mars, fram till kl. 10.00.

Trevlig helg!

Lärarna