fredag, mars 20, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 13

I torsdags eftermiddag smaskade vi på kängurutårta efter en lyckad kängurumattedag!
Alla elever jobbade jättebra!

Den här veckan har eleverna fått dansa med volontären Elin på idrottslektionerna. Grupp 1 hade rörelse till musik, grupp 2 dansade funk och grupp 3-4 lärde sig cha-cha och samba! Förhoppningsvis blir det fler danser längre fram!

Alla elever har fått med sig en lapp hem från Daniel angående eftermiddagsaktiviteter. Saknas den i barnens ryggsäckar får ni be om en ny!

Daniel åker till Sverige 25 mars till 2 april för att intervjua lärare inför hösten. Vi kan påminna om att volontärerna också är lediga 25-30 mars, vilket betyder att det blir tillsyn på eftermiddagsfria den 26 mars. Vi behöver fortfarande hjälp på kvällsfria den 25 mars.

Vi har hört att många elever ska resa i samband med påsk. Om ni är borta någon skoldag ber vi er fylla i en ledighetsansökan. Det finns på hemsidan eller ni kan be oss lärare om en. Det är viktigt för oss att veta när eleverna är lediga för att kunna planera verksamheten.

Nästa vecka har vi planerat in två utflykter för alla elever. På tisdag 9.15-11.00 behöver vi hjälp av tre föräldrar med bilar för att skjutsa oss ner till Myntmuséet, som ligger vid lördagsmarknaden. Där kommer vi att bli guidade av Annika och Nina, som ska berätta om Mocambiques historia för oss.

Nästa utflykt blir till Fotoarkivet. Vi har delat upp det för att själva kunna skjutsa. På onsdag morgon åker grupp 3 med Pär och Cecilia. På eftermiddagen åker 6-årsgruppen med Ulrika och Cecilia. På torsdag morgon åker åk 3-4 med Annikken och Pär och slutligen åker åk 1-2 på torsdag eftermiddag med Pär och Annikken. Detta innebär att tisdag-torsdag kommer se lite annorlunda ut för eleverna. De grupper som åker på eftermiddagen är tillbaka på skolan ca 14.30.

Trevlig helg!
Lärarna