fredag, mars 13, 2009

veckobrev vecka 12

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 12

Nu är vi igång med Afrikatema och barnen fick se oss lärare spela en teater i måndags om fripassageraren Olof, som hamnade i Södra Afrika för 300 år sedan och hur ska det gå för honom? Barnen har fått skriva fortsättningen och det kan nog bli riktigt spännande!

På torsdag, 19 mars, är det en internationell matematiktävling, Kängurutävlingen, och vi på Skandinaviska skolan deltar med elever från årskurs F-9. Förra året deltog 4 miljoner elever världen över! Resultaten skickas in till Norge och Sverige. Tävlingarna sker med Ulrika på mattelektionerna. Problemen är inte av räknekaraktär utan handlar om matematiska idéer och begrepp.

Veckan därpå är volontärerna Elin och Johanna lediga onsdag-måndag och det innebär att på onsdag och torsdag, 25-26 mars, är det enbart tillsyn av barnen på eftermiddagsfria. Personalen som tar hand om barnen är Olivia, Albertina och Atanásio.

På kvällsfria den 25 mars behöver vi hjälp av en förälder. Vi ber er kontakta Pär Rosengren som ansvarar för den kvällens aktiviteter. Ta fram leklusten och kom och släpp loss! Onsdag 25 mars kl.18.00-20.00.

Vi ber er säga till när ni lämnar barnen på morgonen om det är någon annan som ska hämta barnen eller om de ska med någon kompis hem. När du själv hämtar ditt barn är det jätteviktigt att du talar om det för friapersonalen. De måste kunna pricka av alla barnen.

Under v13 kommer vi att göra tre utflykter; tisdag, onsdag och torsdag, och vi behöver hjälp av er föräldrar med att skjutsa barnen. Vi planerar att besöka myntmuséet och fotoarkivet. Den tredje utflykten är inte helt bestämd ännu. Vi återkommer med mer detaljerat program.

Lärarna