fredag, maj 15, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 20

Vi har haft en innehållsrik Moçambiquevecka och snart kan ni se bilder på hemsidan. På söndag är det 17:e maj och det firar vi tillsammans med norrmännen! Vi samlas 07.50 på Norska residenset, se inbjudan på anslagstavlan, och sjunger vid flaggstången. Till vår hjälp har vi Miriam Palm på piano. Tusen tack! Därefter blir det ett kort tåg, med norska flaggor och sång, till Mette Mast hus. Där sjunger barnen igen och det blir även lekar och förtäring. Observera att vi lärare inte ansvarar för barnen!

Nästa vecka blir en helt vanlig vecka. Vi byter ”Ja, vi elsker dette land” mot ”Du gamla du fria”. Fredagen den 5 juni (Danmarks nationaldagJ) möts vi på svenska residenset och firar den svenska flaggan och sjunger några sånger. Mer info om tid kommer senare.

Under Moçambiqueveckan var grupp 3-4 inne på barnhemmet, skolans granne, och lekte, läste och målade med barnen. Tanken var att de skulle ha kommit till oss i torsdags, men på grund av sjukdom gick inte det. Istället kommer de nu på torsdag kl.9.00-10.30. Om barnen vill ska de få träna på att simma i poolen. Har ni extra badkläder i lite olika storlekar får ni gärna låna ut dem. Barnen är mellan 6-14 år, men de är ganska små till växten. Det går också bra med korta shorts och T-shirts. Vi kommer även att behöva några handdukar. Lämna till Cecilia under nästa vecka, tack.

Om några av er reser före skolavslutningen, 12 juni, vill vi gärna veta det i god tid.

Sista helgen i maj deltar några i grupp 3-4 i en workshop i dans och teater på Amerikanska skolan, från fredag till söndag. På söndagen kommer det vara en föreställning. Vi återkommer om tid. På lördagen samma helg har grupp 1-2 friidrottstävlingar och möter andra internationella skolor i Maputo. Då får vi vara med och heja!

En sista påminnelse! Grupp 1 har idrott på måndagar och fredagar och behöver ha ordentliga idrottskläder och badkläder med sig.

Vi önskar er alla en trevlig helg!
Vi ses tidigt på söndagsmorgon
J
Lärarna