fredag, maj 08, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 19

Nästa vecka blir en extra spännande skolvecka, för då är det Moçambiquevecka! Vi har ett spännande program hela veckan och på fredagen avslutar vi inte bara Moçambique- veckan utan hela Moçambiquetemat. I stora drag ser veckan ut som följande;

Måndag – Vi slutför arbeten som vi påbörjade på Inhaca och övar på en teater om Moçambiques historia som grupp 3-4 har skrivit. Grupp 3-4 besöker barnhemmet bredvid skolan och läser sagor för barnen.

Tisdag – Stadsvandring med besök på Naturhistoriska museet och Konstmuséet (bland annat). Förskolans äldre barn är med på den första biten. Alla barn och ungdomar behöver ha med sig matsäck. Vi äter vår medhavda lunch vid Café Acácia (mittemot Naturhistoriska). Vi behöver hjälp av fyra föräldrar som kan skjutsa den här dagen, mellan ca 11.30-13.30. De yngre barnen orkar inte gå hela vägen!

Onsdag – Vi tillverkar marracas och ägnar dagen åt konst på olika sätt.

Torsdag – Dansaren Pedro lär oss dansa! På förmiddagen får vi besök av en grupp barn från barnhemmet som grupp 3-4 ska ta hand om.

Fredag – Vi välkomnar föräldrar med vänner och bekanta till vår teaterföreställning! Spelet börjar 11.30 och därefter visar barnen sin fina utställning. Det blir även vernissage med elevernas konstverk. Konstverken kommer vi att sälja till högstbjudande! Glöm alltså inte plånboken! Ni kommer också att kunna köpa marracas, ståltrådsarbeten och djembetrummor av hantverkarna. De finns på skolan och visar hur de arbetar från ca 10.00 och framåt. Vi kommer också att sälja fika med barnens bakverk.

Under veckan har eleverna sina eftermiddagslektioner (efter kl.14.00) som vanligt.

På söndag, 17 maj, firar vi Norges nationaldag med sång och lek! Alla barn och ungdomar på Skandinaviska skolan med familjer är inbjudna till denna fest! Vi samlas 7.50 på norska residenset för att sjunga upp. Var snäll och meddela oss om ni inte kommer! Tänk på att vi lärare inte har ansvar för barnen utan ni föräldrar måste vara med dem under dagen.

De internationella skolorna i Maputo har en gemensam friidrottsdag lördag 30 maj. Många av våra elever vill vara med. Om ni är bortresta då, meddela Daniel.

Till sist vill vi påminna om det extraordinära årsmötet den 28 maj. Det är viktigt att alla föreningens medlemmar kommer.


Trevlig helg!
Lärarna