fredag, maj 29, 2009

Skandinaviska skolans veckobrev vecka 22

På lördag är det friidrottstävlingar för grupp 1 och 2 och de ska möta barn från andra internationella skolor i Maputo. Vi samlas på skolan 7.30 eller för de som vill åka direkt till friidrottsplanen är samlingen där 7.45. Grupp 3-4 har aktiviteter på Amerikanska skolan under helgen. För dem blir det workshops i musik, dans och drama.

Barnens dag är en stor dag i Moçambique. Vi har vanlig skoldag, men konstnären Tchalata, som har målat väggen vid poolen, har bjudit in Skandinaviska skolans barn med föräldrar till en skapande verkstad ”Brincar e Fantasiar” på Centro Cultural Brasil- Moçambique. Ni som är intresserade kan läsa mer på skolans anslagstavla och det finns även fribiljetter att få. Fråga Cecilia.

Senare samma vecka, på fredag 5 juni kl. 15.00 firar vi Sveriges nationaldag på svenska residenset. Alla barn/ungdomar från 5 år är med och sjunger, så meddela oss om ni inte kan vara med. Vi samlas där kl. 15.00.

Veckan därpå, fredag 12 juni, är det skolavslutning. Barnen börjar som vanligt, men ni föräldrar bjuds in till kl.10.00 för en avslutning med fika efteråt.

Om ni har behov av barnomsorg innan skolstarten i augusti kan ni kontakta Daniel.

Nu är det många som rensar, städar och kanske packar och då brukar man hitta en hel del. Var snäll och lämna tillbaka alla böcker och filmer som tillhör skolan. Vill ni dessutom skänka egna böcker och filmer tar vi tacksamt emot det, om det inte är för slitet eller trasigt.

Tänk gärna på våra vaktmästare på skolan när ni rensar ur era garderober. Har ni kläder, skor eller annat användbart som ni kan skänka får ni gärna lämna det på skolan.

Till sist en påminnelse! Kan ni som inte lämnat in era utvärderingar göra det snarast, tack!

Trevlig helg!
Lärarna